Diagnostiek en behandeling

Behandeling

Samen met de cliënt worden er afspraken gemaakt over de behandeling. Wat sluit het beste bij de cliënt aan. De cliënt staat hierin centraal. Er worden doelen opgesteld waar samen aan gewerkt gaat worden. Dit kunnen doelen zijn zoals: het verbeteren van de stemming, meer grip krijgen op gedachten of gevoelens, het verwerken van nare gebeurtenissen of contacten met anderen beter laten verlopen. Preventie, behandeling en begeleiding wordt vaak gecombineerd. Zo kan men individuele behandeling ontvangen van een psycholoog, begeleid worden door een coach en daarnaast muziek- of theaterlessen volgen of samen met het gezin thuis ondersteund worden bij het maken van afspraken door een systemisch werker. Wanneer blijkt dat medicatie zou kunnen helpen, wordt de psychiater ingezet. De behandeling vindt zoveel mogelijk plaats in de leefomgeving en in samenwerking met de cliënt en belangrijke anderen in diens omgeving.



Vormen van behandeling


Er zijn veel verschillende vormen van behandeling, dat worden methodieken of interventies genoemd. Bij sommige interventies wordt vooral met elkaar gepraat en leert men op die manier over zichzelf. Bij andere interventies leert men juist door dingen te doen en te ervaren, bijvoorbeeld door te bewegen, spelen of te schilderen.


Bij E25 zorg en welzijn worden verschillende interventies ingezet en gecombineerd zodat de behandeling op maat gemaakt wordt. Voorbeelden van interventies die E25 zorg en welzijn inzet in de behandelingen zijn: CGT (cognitieve gedragstherapie), EMDR, beeldende therapie, dans- en bewegingstherapie, systeemthera pie, bokstherapie, schematherapie, farmacotherapie, paardencoaching, MBT-i/f/p (mentalisation based treatment) en IAG (intensieve ambulante gezinsbegeleiding).


In de wetenschap worden de verschillende interventies continu onderzocht op hoe goed ze werken. Voor de verschillende interventies die E25 zorg en welzijn gebruikt worden deze onderzoeken goed in de gaten gehouden, zodat de cliënt altijd op de beste manier ondersteunt wordt.

Eigen bijdrage en vergoeding behandeling bij E25


Bij E25 zorg en welzijn betaalt u geen eigen bijdrage voor de vergoeding van uw behandeling.
E25 zorg en welzijn heeft met de volgende zorgverzekeraar(s) een contract;

  • DSW

Indien u verzekerd bent bij een verzekeraar, waarbij wij geen contract hebben afgesloten dan betaalt u ook geen eigen bijdrage voor de vergoeding van uw behandeling. Uw behandelaar zal u op de hoogte brengen van het proces rondom de declaraties bij uw zorgverzekeraar.


Eigen risico

Ongeacht welke zorgverzekering u heeft, uw eigen risico is wat anders dan de eigen bijdrage. U heeft een eigen risico voor de meeste zorg, hulpmiddelen en medicijnen. Dat betekent dat u een deel van de kosten zelf betaalt totdat uw eigen risico op is. Pas daarna gaat uw zorgverzekeraar alle kosten vergoeden.

Vergoeding behandeling in het kort

We hebben de belangrijkste punten met betrekking tot de vergoeding van uw psycholoog onder elkaar gezet:

  • U betaalt bij E25 zorg en welzijn geen eigen bijdrage, ongeacht de manier waarop u bent verzekerd in Nederland.
  • U heeft een verwijsbrief nodig voor u uw eerste afspraak bij E25 zorg en welzijn, waarin de verwijzing afgegeven is voor behandeling en/of diagnostiek.


Contact